Skip to main content Skip to footer

Een oplossing voor huizen met beperkte ruimtemogelijkheden

Warmtepompen voor schuine daken: Ruimtebewuste verwarmingstechniek

Moderne warmtepompen, specifiek ontworpen voor schuine daken, combineren esthetische integratie met hoge energie-efficiëntie. Deze systemen zijn fluisterstil en bieden een innovatieve, ruimtebesparende oplossing, perfect voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Hun ontwerp minimaliseert visuele impact, terwijl ze toch krachtige verwarmings- en koelcapaciteiten leveren. Deze warmtepompen vertegenwoordigen een duurzame, praktische keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar milieuvriendelijke verwarmingsopties met een lagere geluidshinder en een subtielere aanwezigheid.

Hoe werkt een warmtepomp voor op een schuin dak.

Warmtepompen ontworpen voor schuine daken onttrekken warmte uit de buitenlucht en zetten deze om in bruikbare warmte voor verwarming van gebouwen. Ze integreren naadloos in het dak, wat ze ruimte-efficiënt en visueel minder opvallend maakt vergeleken met traditionele buitenunits. Deze systemen maken gebruik van geavanceerde technologieën om geluidsoverlast te verminderen en de energie-efficiëntie te verhogen, wat ze een duurzame keuze maakt voor zowel verwarming als koeling. Hun unieke ontwerp is ideaal voor situaties waarin een buitenunit visueel storend of onpraktisch zou zijn.

Voordelen:

  1. Esthetisch aantrekkelijker: Naadloze integratie in het dak, minder visueel storend.
  2. Ruimtebesparend: Geen externe unit nodig, bespaart ruimte.
  3. Geluidsreductie: Vaak stiller dan traditionele buitenunits.
  4. Energie-efficiënt: Lagere energierekeningen en minder CO2-uitstoot.
  5. Geen buitenruimte nodig: Warmtepomp staat in zijn geheel binnen.

Nadelen:

  1. Installatiecomplexiteit: Kan complexer zijn om te installeren dan standaardunits.
  2. Kosten: Initiële installatiekosten kunnen hoger zijn.
  3. Onderhoud: Toegang voor onderhoud kan uitdagender zijn.
  4. Beperkte keuze: Minder modelopties beschikbaar in vergelijking met standaard warmtepompen.
  5. Afhankelijkheid van dakstructuur: Niet geschikt voor alle daktypen of -condities

Overzicht van warmtepompen voor op schuine daken

Hieronder het overzicht van de bij ons bekende lucht/water warmtepompen voor schuine daken

Een warmtepomp voor een schuine dak

Nefit Bosch met de Compress 5800i AWR

De Compress 5800i AWR positioneert zich als een unieke oplossing voor de uitdagingen in de bestaande bouw. De warmtepomp kan op vrijwel alle schuine daken met een hellingshoek tussen 25° en 55° worden geplaatst, wat meer flexibiliteit biedt bij renovatieprojecten. Het ontwerp vermindert ook het risico op geluidsoverlast, een veelvoorkomend probleem bij andere warmtepompen.

Een ruimtebesparende dak-inbouw warmtepomp

HydroTop

De HydroTop van DHPS is een innovatieve warmtepomp die specifiek ontworpen is voor integratie in schuine daken. Het biedt een esthetische en ruimtebesparende oplossing voor duurzame verwarming. De HydroTop is geluidsarm en efficiënt, en kan worden toegepast in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Door zijn geïntegreerde ontwerp in het dak combineert het functionaliteit met een moderne uitstraling.

Geen ruimte op het dak?

Een alternatieve oplossing is een warmtepomp zonder buitenunit. Warmtepompen zonder buitenunit worden steeds populairder in de zoektocht naar duurzame verwarmingsoplossingen voor gebouwen waar de ruimte buiten beperkt is of waar de dakconstructie niet geschikt.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring