Skip to main content Skip to footer

Verduurzamen voor het milieu en je portemonnee

Over ons

Niks doen zit niet in onze aard, bijdragen en onderdeel zijn van de oplossing dat is wat bij ons past.

Welkom! Wij zijn Johan en Maarten de mensen achter "De verduurzamingsgids". Onze reis begon vanuit een simpele wens: het verduurzamen van ons eigen huis. Al snel realiseerden we ons dat dit avontuur niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor onze portemonnee. En nu willen we deze ontdekkingen met jou delen.

We zijn geen verkopers, maar jouw medereizigers op deze groene reis. We delen wat we hebben geleerd, de fouten die we hebben gemaakt, en de producten die we onderweg hebben gevonden en waarvan we oprecht geloven dat ze het beste zijn in hun soort. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op echte ervaringen en grondig onderzoek, niet op verkoopcijfers.

We hebben deze gids gemaakt om jou te helpen goed geïnformeerd te beginnen aan je eigen verduurzamingsavontuur. Bij ons vind je eerlijk advies, handige tips en aanbevelingen die echt vanuit het hart komen. Dus neem een kijkje, leer iets nieuws en begin met het maken van positieve veranderingen in je eigen huis. Samen maken we een verschil, voor onze planeet en onze portemonnee.

Hoe zorg ik dat ik niet verzuip in alle oplossingen en duurzaamheids-cowboys ontwijk?

Johan Dorper

In mijn werk ben ik dagelijks bezig met de circulaire economie en duurzame oplossingen voor schonere afvalstromen. Toch merk ik dat het toepassen van duurzame oplossing rondom huis en in gezinsleven niet altijd even gemakkelijk is. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden en er is nog meer gefragmenteerde informatie. Helaas zijn niet alle mogelijkheden rendabel, het verschilt door subsidies ook nog eens per woonplaats en dan hebben we het nog niet eens gehad over de 'duurzaamheid-cowboys'. Toen Maarten mij vroeg om samen met hem te werken aan De Verduurzamingsgids viel alles samen. Een betrouwbare bron van informatie waarin ik mijn eigen ervaringen kan delen en betrouwbare partijen kan verbinden aan een (zoekend) publiek, daar moet een plek voor komen!

Gek op alles wat een stekkertje heeft

Maarten Mensink

Verduurzaming is een essentieel onderdeel van het creëren van een betere en leefbare wereld. De technologie en mogelijkheden op het gebied van verduurzaming zijn zeer interessant, maar er is ook een overweldigende hoeveelheid informatie beschikbaar. Ik vind het persoonlijk fascinerend om in deze technische aspecten te duiken. Voor veel mensen is dit echter een onbegonnen werk. Ze zijn afhankelijk van de uitleg van "experts" van bedrijven die iets willen verkopen.

Ik had al geruime tijd het idee om me bezig te houden met het belangrijke onderwerp van verduurzaming.Mijn doel is om met de Verduurzamingsgids een platform te creëren waar mensen betrouwbare informatie kunnen vinden over verduurzaming. We bieden een breed scala aan artikelen, kennisbank, bedrijven index & praktische tips om duurzame beslissingen te ondersteunen. We willen ook experts op het gebied van verduurzaming betrekken om hun kennis en ervaringen te delen, zodat onze gebruikers hiervan kunnen profiteren.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring