Skip to main content Skip to footer

Wat is een vloerverwarmingverdeler?

Een vloerverwarmingverdeler is een essentieel onderdeel van vloerverwarmingssystemen, die steeds populairder worden vanwege hun energie-effici├źntie en comfort. In dit artikel verkennen we de rol van een vloerverwarmingsverdeler, hoe het werkt, en waarom het een cruciale component is voor effectieve vloerverwarmingssystemen.

Wat is een vloerverwarmingverdeler?

Een vloerverwarmingverdeler is een verdeelsysteem dat warm water gelijkmatig verdeelt door de buizen die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Het bestaat meestal uit een verdeelstuk, regelventielen en circulatiepompen. De verdeler ontvangt verwarmd water van de verwarmingsketel of warmtepomp en stuurt het naar de vloerverwarmingsslangen of -buizen die zich onder de vloer bevinden.

Hoe Werkt een vloerverwarmingverdeler?

De vloerverwarmingverdeler werkt op basis van het principe van warmteoverdracht. Verwarmd water stroomt door de buizen in de vloer, en de warmte wordt geleidelijk aan de ruimte afgegeven. De verdeler zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld en dat de temperatuur nauwkeurig kan worden geregeld.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring