Skip to main content Skip to footer

Verduurzamen en besparen gaan hand in hand.

Verduurzamen en besparen zonder investering.

Met 5 stappen direct besparen

Verduurzamen en besparen kan ook zonder grote investeringen. Met een paar simpele veranderingen in je dagelijks leven kun je al een groot verschil maken. Of het nu gaat om minder energie gebruiken, slimmer omgaan met wat je hebt of duurzame maatregelen nemen, elke kleine stap helpt. In deze gids delen we handige duurzaamheid tips en manieren om energie te besparen. Dit kun je makkelijk doen, zonder dat het geld kost. Ontdek hoe je een groener en zuiniger thuis maakt, en help mee aan een betere toekomst voor iedereen.

1. De thermostaat een graadje lager

Het is verbazingwekkend hoeveel je kunt besparen door alleen al de thermostaat een graadje lager te zetten. Een kleine vermindering van 1 graad kan tot een besparing van 6 à 7% op je gasverbruik leiden. Voor een gemiddeld huishouden vertaalt dit zich in een besparing van ongeveer 70 m³ gas per jaar. Met de huidige gasprijs van €1,35 per m³, komt dit neer op een jaarlijkse besparing van €94,50.

2. Verlaag de aanvoertemperatuur

Door het verlagen van de aanvoertemperatuur van de cv-ketel verhoog je het rendement. Het is wel belangrijk dat je huis redelijk tot goed geïsoleerd is. Dit levert een besparing op van minimaal €200,= op jaar basis.

Wil je weten hoe je dat doet. Kijk op zetmop60.nl voor instructie video per ketel!

3. Minder lang douchen

Een gemiddelde douchebeurt van 7,5 minuten kost ons zo'n 65 liter warm water. Dit kan je tussen de €0,52 en €0,70 kosten, afhankelijk van of je een gas- of elektrische boiler hebt. Door het inkorten van je douchetijd, kun je dus zowel water als energie besparen. 

Verkort je douchebeurt met 2,5 minuut bespaar je €0,17 dat lijkt niet veel maar in Nederland douchen we gemiddeld 6 keer per week.Op jaar basis levert dat toch een leuke besparing € 0,17 x 6 keer per week x 52 weken per jaar = een besparing van €53,04 per jaar / per persoon.

4. Verminder sluipverbruik

Sluipverbruik kan op de lange termijn een aanzienlijke kostenpost zijn. Neem bijvoorbeeld de tv en verschillende randapparatuur die gebruiken in standby-modus bij elkaar 10 watt. Gemiddeld staat deze apparatuur 21 uur per dag in standby-modus, wat op jaarbasis neerkomt op een verbruik van 76,65 kWh. Met een stroomprijs van €0,39 per kWh, kost dit jaarlijks €29,89

5. Was op 30 graden

Was je was op 30 graden in plaats van 60 graden. Een wasbeurt op 30 graden kost €0,99 dat is €0,32 goedkoper dan dezelfde was op 60 graden. Een gemiddeld gezin doet 100 wassen per jaar. Dat levert een besparing op van €32

Een forse besparing op jaarbasis

Het verduurzamen van je huis en het verlagen van je energierekening hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Begin vandaag nog met het implementeren van bovenstaande tips en draag bij aan een groenere en zuinigere toekomst voor iedereen!

Bespaaroverzicht

Stap Besparing
1. De thermostaat een graadje lager € 94,50
2. Verlaag de aanvoertemperatuur € 200,00
3. Minder lang douchen € 159,12
4. Verminder sluipverbruik € 29,89
5. Was op 30 graden € 32,00
Totale besparing p/j € 515,51

 

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring