Skip to main content Skip to footer

Verkrijgbaar in de Hybride en de All-electric uitvoering

Weheat introduceert de nieuwste warmtepomp, de Sparrow

In de zoektocht naar duurzame oplossingen die zowel het milieu als de portemonnee sparen, introduceert Weheat, een Nederlands bedrijf met trots de Sparrow. Deze staande monoblock warmtepomp werd officieel geïntroduceerd tijdens de VSK vakbeurs in Utrecht. Met de Sparrow stapt u over op een efficiënte, kosteneffectieve en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing die past bij de moderne duurzaamheidsdoelstellingen.

Waarom de Sparrow?

De Sparrow warmtepomp onderscheidt zich door zijn geavanceerde technologie die optimale verwarming biedt met minimale energieverspilling. Hij is geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw en biedt een all-electric of hybride verwarmingsoplossing. De keuze voor een duurzaam EPP-materiaal zorgt voor een onderhoudsvriendelijk en geluidsarm resultaat. Overige belangrijke kenmerken zijn:

  • De Sparrow kent een totaal vermogen van 6kW
  • Zowel beschikbaar als Hybride als All-electric oplossing
  • De Weheat Sparrow kent een compact behuizing en is beschikbaar in drie kleurstellingen (grijs, groen en brons)
  • De Sparrow kent een energielabel van A+++ welke recht geeft op extra ISDE subsidie

Technische Specificaties

Met een vermogen van 6 kW (A-10/W35) is Sparrow perfect voor kleine tot middelgrote woningen. Het gebruik van propaan (R290) als koudemiddel, met een lage GWP-waarde, maakt hem een milieuvriendelijke keuze. De mogelijkheid om een aanvoertemperatuur tot 70°C te bereiken, maakt Sparrow geschikt voor diverse afgiftesystemen, zonder ingrijpende aanpassingen.

Altijd verbonden

Standaard wordt de Sparrow van Weheat net zoals de Blackbird geleverd inclusief een 4G verbinding naar de cloud. Via een online portal kunnen zowel gebruikers als installateurs de prestaties van de warmtepomp op afstand monitoren en aanpassen, wat zorgt voor een optimale efficiëntie en gebruiksgemak.


Op het moment van schrijven is het nog niet bekend wat de introductieprijs van de Sparrow zal worden. Voor meer informatie en beschikbaarheid verwijzen we je dan ook door naar de website van Weheat.

Blackbird all-electric warmtepomp voor een plat dak

Naast de Sparrow biedt Weheat met de Blackbird all-electric warmtepomp een oplossing die speciaal geschikt voor plaatsing op platte daken. Handig voor als je ruimte te kort hebt, ben je opzoek naar meer ruimte besparende warmtepompen? Bekijk dan ook eens de warmtepompen speciaal geschikt voor schuine daken.

Deze warmtepompen van Weheat belichamen de toekomst van duurzaam verwarmen, met een nadruk op geavanceerde technologie, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Maarten Mensink

Over de auteur

Maarten Mensink

Maarten Mensink, Technologie enthousiast

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring