Skip to main content Skip to footer

Voor wanneer jij je ruimte optimaal wil benutten

De top 5 meest compacte warmtepompen van 2024

Ontdek de top 5 meest compacte warmtepompen van 2024, ideaal voor huishoudens die streven naar efficiëntie en ruimtebesparing. Van de energiezuinige Nefit Compress 7400i tot de innovatieve Itho Daalderop Vincent, deze selectie belicht de beste modellen qua COP-waarden en compacte afmetingen. Of je nu op zoek bent naar de Nav5Ai voor zijn ongeëvenaarde prestaties of de ATAG Energion HybridAll voor zijn flexibele installatieopties, onze gids helpt je bij het kiezen van de perfecte warmtepomp die past bij jouw vraagstuk.

Meest compacte warmtepompen van 2024

De lijst bevat verschillende combinaties tussen all-electric en hybride warmtepompen. Dit wordt uiteraard vermeldt en daarbij kan de keuze gemaakt worden afhankelijk van je eigen voorkeuren en ruimte in en rondom de woning.

1. Atlantic Aurea Hybrid

Op nummer 1, de Atlantic Aurea Hybrid hybride warmtepomp zonder binnenunit, zodat de ruimte in je woning behouden blijft en hij past op elke cv-ketel. Naast de buitenunit wordt een ‘addon’ gekoppeld aan je bestaande CV-ketel. Deze hybride oplossing met een vermogen van 5 kW en een COP van 3.5 zal het energielabel van je huis een positieve boost geven. De Aurea Hybrid beschikt zelf over het energielabel A++. De afmeting van de buitenunit is 30 x 82,5 x 67,5 cm (LxBxH). Door het uitblijven van de binnenunit en zijn geringe afmeting is dit de lijstaanvoerder van 2024.

2. Nav5Ai

De onbetwiste nummer 2 combineert een compacte afmeting en design met indrukwekkende prestaties. Met zijn formaat van 65,5 x 50,2 x 75,2 cm (LxBxH) verdient hij dan ook een tweede plek in deze lijst. De capaciteit van de warmtepomp bedraagt 5 kW. Het rendement van deze Nav5Ai warmtepomp is met een COP 5,4 ook een zeer goed te noemen. Dit zie je dan ook terug in het A++ energielabel. Deze warmtepomp kan eenvoudig met twee kanalen naar buiten worden aangesloten waardoor een buiten-unit niet nodig is. De warmtepomp is zowel gasloos als hybride in te zetten door een koppeling met je bestaande verwarmingsinstallatie.

3. Itho Daalderop Vincent

De Itho Daalderop Vincent is een zeer verdienstelijke en compacte warmtepomp. Met zijn beperkte afmeting van 61 x 45 x 72 cm (LxBxH) en strakke design misstaat deze warmtepomp niet in je technische ruimte. De warmtepomp is inzetbaar als hybride en all-electric oplossing. Houd bij die laatste wel rekening met het buffervat welke aanzienlijke ruimte inneemt. De Itho Daalderop Vincent kan naast verwarmen ook koelen, beschikt over een capaciteit van 4,5 kW. De COP bedraagt een waarde van 4.0 en het energielabel is gesteld op A++ welke vergelijkbaar is met alle warmtepompen uit deze lijst. Let op: momenteel is er een leverings pauze, meer informatie over de lever pauze van de Itho Daalderop Vincent is hier in te zien.

4. ATAG Energion Hybrid all

De Energion HybridAll van ATAG verdient ook zeker een vermelding in onze shortlist. Deze hybride warmtepomp werkt naadloos samen met ieder merk CV-ketel en bespaart daarop maarliefst 70% aardgas. Met een COP 5,0 scoort deze warmtepomp een gedeelde 2e plek in onze gids. Compact is de Energion zeker, de buitenunit kent een afmeting van 100 x 35 x 75,5 cm (LxBxH) maar is zeker niet de compactste in de lijst. Daarnaast zal er een binnenunit met de afmeting van 30 x 18,5 x 33 cm (LxBxH) geïnstalleerd worden. Met de capaciteit van 5 kW zit het wel goed eveneens energielabel A++. Al met al een goede keuze van een betrouwbaar merk.

5. Nefit / Bosch Compress Hybrid 7000i AWS i.c.m. Nefit Compress 7400i AW 7

Als afsluiter op de lijst een zeer krachtige en relatief compacte combinatie. Deze combinatie levert veruit de hoogste capaciteit, maar liefst 7 kW, dit zal zorgen voor het nodige comfort. Zijn afmeting plaatst deze combinatie op de 5e plek in de lijst. De binnenunit (Compress Hybrid 7000i AWS) heeft een afmeting van 70 x 25 x 35 cm (LxBxH) en het monoblock buitenunit (Nefit Compress 7400i AW 7) kent een afmeting van 138 x 60 x 93 cm (LxBxH). Zoals je ziet niet de compactste in de lijst. Met een energielabel A++ en een COP 5,0 sluit deze warmtepomp netjes aan bij de verwachting. Het design is strak, daarnaast bevat de binnenuit veel standaard componenten waardoor installatie snel en zonder veel extra benodigdheden te realiseren is.

Warmtepompen voor schuine daken

Wanneer je beperkte ruimte hebt om uw huis en op begane grond dan is er naast de warmtepomp zonder buitenunit ook een speciale productgroep beschikbaar. Namelijk de warmtepomp voor schuine daken. Dit is een specifieke oplossing waarbij de warmtepomp is geïntegreerd in het dak. De keuze is momenteel wat beperkt maar de verwachting is dat er komende jaren meer van dit soort producten op de markt komen. Op onze themapagina voor warmtepompen voor schuine daken leest u alles over de verkrijgbare opties.

Tot slot

Na het verkennen van de top 5 meest compacte warmtepompen van 2024, blijkt dat elk model unieke voordelen biedt op het gebied van energie-efficiëntie, ruimtebesparing, en duurzaamheid. Of je nu kiest voor de Nav5Ai vanwege zijn indrukwekkende COP-waarde of de Atlantic Aurea Hybrid voor zijn compacte design, deze gids dient als een bron om de meest geschikte warmtepomp voor jouw specifieke situatie te identificeren. Wil je nu meer weten over de verschillende soorten warmtepompen bekijk dan ook onze warmtepomp thema pagina. Voordat men overgaat tot aanschaf van een warmtepomp is goede isolatie een must. Voor een overzicht van alle soorten isolatie kan je uiteraard bij onze isolatie afdeling terecht.

Johan Dörper

Over de auteur

Johan Dörper

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring