Skip to main content Skip to footer

Gasloos wonen met geavanceerde warmteopslagtechnologie

Quatt All-Electric een stap naar duurzaam gasvrij wonen.

De Quatt All-Electric vertegenwoordigt een nieuwe generatie van huisverwarmingssystemen, gericht op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Als een volledig elektrische oplossing, biedt het een alternatief voor traditionele gasverwarming.

Van Hybride naar All-Electric

Quatt biedt de All-Electric oplossing alleen aan klanten aan die reeds een Quatt Hybrid hebben of een order hebben geplaatst voor een de hybride oplossing. De reden hiervoor is dat op basis van de data die uit de hybride installatie komt men een goede inschatting kan maken van het benodigde formaat van de buffer.

Slimme warmteopslagtechnologie

Een warmtebatterij

Centraal in de Quatt All-Electric staat de HeatBattery, die warmte opslaat wanneer elektriciteit goedkoper is en deze efficiënt gebruikt wanneer nodig. Samen met de HeatPump en HeatCharger, biedt het een complete oplossing voor gasloos wonen. Deze batterij wordt dus voor zowel verwarming als sanitiar warm water gebruikt.

De batterij is in 3 maten te verkrijgen:

  • Medium - Voor huishoudens met 1-2 personen
  • Large - Voor huishoudens met 2-4 personen
  • Extra Large - Voor huishoudens met 4+ personen

Slimme Integratie en gebruiksgemak

De Commander-in-Chief (CiC) en Quatt App bieden geavanceerde controle, waarbij de gebruiker inzicht krijgt in verbruik en besparingen. Dit systeem past zich aan uw persoonlijke behoeften aan, en verzekert altijd warm water en comfortabele verwarming.

Flexibiliteit en kostenbesparing

Dit modulaire systeem stelt huishoudens in staat om geleidelijk over te stappen van hybride naar volledig elektrische verwarming, wat leidt tot directe besparingen op gasverbruik en een vermindering van de CO2-uitstoot. Indien je de installatie gefaseerd laat uitvoeren is het wel belangrijk om rekening te houden met de benodigde ruimte voor de eventueel benodigde tweede buitenunit.

Conclusie

De Quatt All-Electric is een mooie toepassing in de wereld van duurzaam wonen. Het combineert technologische innovatie met gebruiksgemak en biedt een realistische oplossing voor huishoudens die streven naar een gasvrije toekomst. Door de overstap naar een volledig elektrisch verwarmingssysteem met een All-Electric Warmtepomp, maken huiseigenaren een belangrijke bijdrage aan de vermindering van hun ecologische voetafdruk, terwijl ze genieten van de voordelen van een modern en efficiënt verwarmingssysteem. Een plus punt is dat het kiezen voor een hybride warmtepomp van Quatt je geen verplichting hebt om voor een All-Electric te kiezen van Quatt. Het is nog steeds mogelijk om dit via een warmtepompboiler het sanitair warm water te realiseren. Dit zal zeer waarschijnlijk wel minder rendement opleveren.

Maarten Mensink

Over de auteur

Maarten Mensink

Maarten Mensink, Technologie enthousiast

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring