Skip to main content Skip to footer

De ideale oplossing ten einde van de salderingsregeling?

Moderne technologie voor duurzame warmteopslag: NEStore

Innovatie in warmteopslag: De NEStore een oplossing voor na de salderingsregeling

Met de dreigende afschaffing van de salderingsregeling voor zonne-energie, worden huiseigenaren geconfronteerd met de uitdaging om hun duurzame energieproductie te optimaliseren. Hierin biedt de opkomst van geavanceerde technologieën voor warmteopslag, zoals de NEStore, een veelbelovend antwoord.

De NEStore onderscheidt zich door traditionele boilers uit te dagen. Deze laatste hebben last van stilstandverlies, wat leidt tot het afkoelen van opgeslagen warm water. In tegenstelling hiermee maakt Newton Energy Solutions gebruik van innovatieve isolatietechnologie die warmteverlies minimaliseert, waardoor het water zijn temperatuur behoudt zonder fossiele brandstoffen te gebruiken.

Tot vijf keer voordeliger per kWh

De NEStore van Newton Energy is een baanbrekend warmteopslagsysteem en kan eenvoudig worden geïntegreerd met zonnepanelen, dynamische energiecontracten en warmtepompen. Traditionele boilers verliezen warmte via isolatie en warmtebruggen, terwijl de NEStore deze problemen oplost door warmtebruggen te integreren of te verplaatsen naar gebieden met lagere temperaturen. De hoge efficiëntie en minimale warmteverlies van NEStore zorgen voor een optimalisatie van energiegebruik, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving. Bovendien, de eenvoudige installatie en het onderhoudsvriendelijke ontwerp maken het een toegankelijk product voor een breed publiek. Dit maakt NEStore niet alleen een slimme keuze voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

De standaardversie heeft een energiecapaciteit van 20 kWh en weegt leeg 94 kg, terwijl de grotere variant een capaciteit van 30 kWh en een gewicht van 120 kg heeft. Beide modellen hebben een maximale laadvermogen van 3,4 kW en kunnen opereren tot een temperatuur van 110 °C. De compacte afmetingen en het moderne ontwerp maken het een geschikte toevoeging voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Deze combinatie van functionaliteit en esthetiek maakt NEStore niet alleen een technologisch geavanceerd product maar ook visueel aantrekkelijk. De prijzen variëren van 5.000 tot 6.000 euro, exclusief btw. Wat dit systeem aantrekkelijk maakt, is dat het per kilowattuur voordeliger is dan conventionele boilers en zelfs tot vijf keer goedkoper dan elektrische thuisbatterijen. Dit betekent dat deze oplossing per kWh circa vijf keer goedkoper kan uitvallen dan een elektrische thuisbatterij.

 

De Terugverdientijd van NEStore

Terugverdientijd is een belangrijk aspect bij de aanschaf van dergelijke systemen. Hoewel deze kan variëren afhankelijk van factoren zoals energieverbruik en lokale tarieven, biedt de NEStore een potentieel om energiekosten op de lange termijn te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere energiehuishouding. Het apparaat is ook slim ontworpen en kan communiceren met wisselende stroomtarieven, wat niet alleen overbelasting van het elektriciteitsnet vermindert, maar ook bijdraagt aan de stabiliteit ervan. De NEStore is een investering in de toekomst van groene energieopslag en efficiëntie.

Voor meer informatie kunt u ook de website van de NEStore raadplegen.

Johan Dörper

Over de auteur

Johan Dörper

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring