Skip to main content Skip to footer

Met betrouwbare informatie van consumenten voor consumenten.

De gids over verduurzaming, het platform over duurzaamheid.

In een wereld waar de roep om duurzaamheid steeds luider wordt en de informatie steeds moeilijker te begrijpen is, zijn wij, Johan en Maarten, verheugd om De Verduurzamingsgids te lanceren. Dit platform is ontstaan uit onze gedeelde wens om bijdrage te leveren voor een groenere toekomst en de behoefte om verduurzaming toegankelijker te maken voor iedereen.

Onze reis

De reis naar verduurzaming begint voor ons als buitenstaanders in de sector. Wij zijn technisch onderlegde consumenten die ook willen en moeten verduurzamen. Deze unieke positie stelt ons in staat om met een frisse blik naar bedrijven en producten op het gebied van verduurzaming te kijken. Meer over onze achtergronden en drijfveren is te vinden op onze Over ons pagina.

De missie

Onze missie statement is dan ook simpel: “Het leveren van informatie over verduurzamen in begrijpelijke taal.”, de weg er naar toe is echter niet zo eenvoudig. Er bestaat een enorme wirwar aan informatie, bedrijven en producten die gouden bergen beloven maar nauwelijks bewijs laten zien of met informatie die voor de gemiddelde consument niet begrijpen en/of analyseren is.

De Verduurzamingsgids streeft ernaar om het complexe informatie over verduurzaming te vereenvoudigen. Op ons platform gaan we een brede selectie aanbieden van diepgaande artikelen, algemene thema-informatie, een uitgebreide kennisbank, bedrijven index. We zorgen ervoor dat deze informatie toegankelijk is voor iedereen. Wij zijn dan ook meer dan zomaar een website; het is een platform. We bieden bedrijven een platform om begrijpelijke informatie te delen over hun duurzame initiatieven en/of producten.

Hoe jij kan helpen!

Jouw betrokkenheid is van essentieel belang voor het succes van De Verduurzamingsgids. Je kunt helpen door bedrijven en/of producten aan te dragen, of door onderwerpen aan te kaarten waar jij meer over wilt weten. De lancering van De Verduurzamingsgids markeert het begin van een spannende reis naar een duurzamere toekomst. We nodigen jou uit om deel uit te maken van deze gemeenschap, jouw kennis te vergroten en samen te werken aan een groenere toekomst. Met jouw steun kunnen we het pad van verduurzaming verlichten voor iedereen die de stap wil zetten naar een duurzamer leven. 

Maarten Mensink

Over de auteur

Maarten Mensink

Maarten Mensink, Technologie enthousiast

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring