Skip to main content Skip to footer

Soepele integratie met 1- en 3-fasige systemen.

Sessy Thuisbatterij: Slim energiebeheer voor thuis

Met de toenemende focus op duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk, zijn thuisbatterijen een essentieel onderdeel geworden van moderne huishoudens. De Sessy thuisbatterij staat centraal in deze revolutie, door huiseigenaren de mogelijkheid te bieden om zelf opgewekte groene stroom efficiënt op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is. Dit artikel belicht de functionaliteit, voordelen, en unieke kenmerken van de Sessy thuisbatterij, waardoor je maximaal profiteert van je zonnepanelen en bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Hoe werkt de batterij

De Sessy thuisbatterij is meer dan alleen een opslagmedium; het is een slim systeem dat de opbrengst van jouw zonnepanelen, het verbruik in huis, en de bijdrage van de batterij meet. Deze informatie wordt gebruikt om te bepalen wanneer de batterij moet worden opgeladen met overtollige energie of wanneer het tijd is om energie aan jouw huis te leveren. Met modi zoals nul-op-de-meter, dynamisch, en open modus, biedt Sessy flexibiliteit en controle over jouw energieverbruik en -opslag.

Voordelen

De Sessy thuisbatterij kent de volgende voordelen.

 1. Energiebesparing en optimalisatie:
  Profiteer van maximale besparingen door slim laden en ontladen gebaseerd op jouw energieproductie en -verbruik.
 2. Flexibiliteit:
  Kies uit verschillende modi om jouw energiebeheer aan te passen aan jouw levensstijl en energiecontract.
 3. Duurzaamheid:
  Verminder jouw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen door meer zelf opgewekte groene stroom te gebruiken.
 4. Schaalbaarheid:
  De Sessy is ontworpen om mee te groeien met jouw energiebehoeften. Begin met één eenheid en breid uit zoals nodig.
 5. Veiligheid en betrouwbaarheid:
  Gecertificeerd volgens meerdere veiligheidsnormen, biedt Sessy een veilige oplossing voor energieopslag in huis.

 

Capaciteit en kosten van de thuisbatterij.

De Sessy thuisbatterij begint met een basis van 5 kWh bruikbare capaciteit, ideaal voor dagelijkse energiebehoeften, en biedt de flexibiliteit om capaciteit uit te breiden voor grotere verbruiken. Met afmetingen van 44 x 50 x 20 cm en een gewicht van 46 kg, is het compact en efficiënt in gebruik. Het systeem, uitgerust met een ijzerfosfaat batterij, garandeert meer dan 6000 cycli met minimale prestatievermindering, ondersteund door uitgebreide garanties. Deze specificaties onderstrepen de robuustheid en betrouwbaarheid van Sessy als een duurzame energieoplossing voor thuis.

Installatiegemak

De installatie van de Sessy thuisbatterij is ontworpen om zowel met 1-fase als met 3-fase omvormers compatibel te zijn, waardoor het een flexibele oplossing biedt voor verschillende huishoudelijke energieconfiguraties. Dit zorgt voor een breed inzetbare installatie, ongeacht de specifieke energie-infrastructuur van je huis. Voor meer gedetailleerde informatie over de installatieprocedure, inclusief de technische vereisten en stappen, kun je de officiële website van Sessy raadplegen via hun installatiepagina.

Conclusie

De Sessy thuisbatterij vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts in huisenergiebeheer. Door innovatieve technologie te combineren met gebruikersvriendelijkheid en duurzaamheid, helpt Sessy jou om meer zelfvoorzienend te worden en jouw impact op het milieu te verminderen. Of je nu begint met verduurzamen of op zoek bent naar manieren om jouw groene energiegebruik te optimaliseren, de Sessy thuisbatterij biedt de oplossingen die je nodig hebt.

Maarten Mensink

Over de auteur

Maarten Mensink

Maarten Mensink, Technologie enthousiast

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring