Skip to main content Skip to footer

Duurzame verwarming voor elk Nederlands huis

ATAG Interion een simpel en strak ontworpen warmtepomp

Duurzaam verwarmen is de toekomst voor Nederlandse huishoudens. De ATAG Interion, een innovatieve warmtepomp zonder buitenunit, is een mooie toevoeging voor het assortiment van ATAG. Ontworpen om moeiteloos aan te sluiten op bestaande CV-systemen, belooft dit systeem efficiëntie en gebruiksgemak. ATAG verwacht de warmtepomp halverwege 2025 te kunnen aanbieden.

Voordelen van de ATAG Interion

  • Geen buitenunit nodig: Perfect voor stedelijke omgevingen of huizen zonder buitenruimte.
  • Energie-efficiëntie: Verlaagt de energierekening en vermindert de CO2-uitstoot.
  • Eenvoudige installatie: Ontworpen om de druk op installateurs te verminderen en snelle implementatie te bevorderen.

Installatie en onderhoud

De ATAG Interion is specifiek ontworpen met het oog op eenvoud. ATAG heeft deze warmtepomp ontwikkeld om snel en gemakkelijk te installeren, als antwoord op het wijdverspreide tekort aan gekwalificeerd installatiepersoneel. Dit benadrukt niet alleen de inzet van ATAG voor toegankelijkheid en gebruiksgemak maar maakt de Interion ook een praktische keuze voor Nederlandse huishoudens. Door de focus op eenvoudige installatie wordt kostbare tijd bespaard, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de Interion in een markt die dringend behoefte heeft aan efficiënte en toegankelijke verwarmingsoplossingen.

Hoe het werkt.

De ATAG Interion warmtepomp zonder buitenunit is geschikt voor woningen met beperkte buitenruimte, doordat het de traditionele noodzaak voor een externe unit elimineert. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht via een slim intern mechanisme, waardoor het ideaal is voor stedelijke omgevingen of compacte woningen waar ruimte een premium is. Met deze technologie biedt de Interion een efficiënte, duurzame verwarmingsoplossing, terwijl de installatie en het onderhoud vereenvoudigd worden, zonder in te boeten aan prestaties of comfort.

Kosten en subsidies

Hoewel de exacte prijs van de ATAG Interion nog niet is vastgesteld, benadrukt ATAG de intentie om de warmtepomp toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland, met een prijsstelling die breed toegankelijk is. Doordat er nog geen verdere details beschikbaar zijn over de warmtepomp valt er ook nog inschatting te doen over de hoogte van de subsidie.

Maarten Mensink

Over de auteur

Maarten Mensink

Maarten Mensink, Technologie enthousiast

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om ons websiteverkeer te analyseren.

Lees meer in de privacyverklaring